Beskrivning

Kidsvolleyträning för level 1 och 2 med fokus på smash- och fingerkast. Ett par teknikövningar, lite lek och mycket spel.

Planering

 1. Samling - 3 m

 2. Uppvärmning - 5 m

 3. Teknikövningar - 15 m

 4. Lek - 10 m

 5. Spel - 19 m

  • Spelövning för Kidsvolley
 6. Lek - 5 m

  • Tandläkaren
 7. Samling - 3 m

1. Samling - 3 min

2. Uppvärmning - 5 min

3. Teknikövningar - 15 min

4. Lek - 10 min

5. Spel - 19 min

Använd bara fingerkast eller smashkast vid anfall.

Spelövning för Kidsvolley

En variant av kidsvolleyspel med lite andra regler för att få mer bollkontakt.

Material:

 • Volleyboll
 • Kidsvolleyplan

Använd de vanliga reglerna för kidsvolley level 0. Men inga spelare åker ut vid misstag. Spelarna ska också passa varandra inom laget två gånger innan bollen kastas över till motståndarsidan. Kast till motståndarsidan får ske med valfri teknik (finger, bagger eller smash). Laget får en poäng om bollen fångas, passas två gånger inom laget och sedan kastas till motståndarsidan. Om bollen nuddar golvet under dessa moment, så fortsätter man bara men laget får ingen poäng. 

Variant

Om man övar på en viss teknik, så kan man begränsa att bara den tekniken får användas när bollen kastas till motståndarsidan. T.ex. bara smashkast, fingerkast eller baggerkast.

6. Lek - 5 min

Tandläkaren

En lek där deltagarna får testa sin greppstyrka.

Alla deltagarna lägger sig i en ring med magen mot golvet och håller varandra i händerna. En eller flera är inte med i ringen, utan är istället tandläkare. Tandläkarna ska dra ut tänderna, genom att dra de andra deltagarna i fötterna tills de tappar handgreppet med sina kompisar. De som har blivit utdragna hjälper till att dra ut de andra. När det bara är två personer kvar, så har de vunnit.

7. Samling - 3 min

Sök

Ny träning

Dela med dig av träningar som du har planerat. Skapa en helt ny eller kopiera denna träning.

Ny träning Kopiera